BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, July 2, 2010

pelajaran hidup.......

ohhhzzzzzzz..... hari nie aku tido sampai abang jamil mampus hehe.....
malas giler nak g kejer dengan duit dalam poket ader 5 hinggit 70 sen... huhu...
x larat aku nak menghadapi semua ini..... dari aku serabut kepala pegi kejer dengan minyak keter yang dah kering.... baik aku lepak2 kat umah nie hu....

ermmmm benda nie tah zaman bila la aku tulis heh.... still kat dalam senarai draft lagi heh.... hari nie rasa macam nak post plak coz nak ingatkan diri aku yang aku pernah susah di kota KL nie dulu huh...... alhamdulillah sekarang start tahun 2011 nie memang rezeki mencurah2 dalam poket aku..... al bisala bila rezeki dah mencurah ke ladang gandum hurmmm mula la nafsu membuak2 untuk mendapatkan itu dan ini.... entahla nok huh....

p/s : take a lamborghini for a test drive.

Monday, May 31, 2010

kenapa kita jd manusia.......

dalam kesunyian malam nie sambil melayan lagu2 syaitan nurajim..... aku terfikir dan berfikir kerana minda aku tiba2 x berhenti untuk berfikir..... aaaarrrrgggghhhhh....
berbalik ke persoalan asal...
kenapa kita jd manusia... ermmm kenapa kita x jadi haiwan ker, pokok ker, batu nesan ker kan he...
apa yang boleh diucap adalah perkataan syukur alhamdulillah....KENAPA KITA JADI MANUSIA???.... berdasarkan kotak pemikiran aku yang berlegar nie... kita jd manusia kerana kita diuji dalam mencari kehidupan di dunia dan sebagai seorang khalifah yang lengkap mempunyai akal fikiran untuk memilih baik atau buruk...
arrrgggghhhhhh...... kenapa perlu kita membuat pilihan dalam hidup.... kenapa kita diuji... kenapa?????
terlalu banyak dugaan di atas muka bumi ciptaannya ini.... sekelip mata kita boleh tersingkir ke lembah durjana.........di akhir zaman ini terlalu sukar untuk menjadi baik kerana terlaLU BANYAK KEJAHATAN DI SEKELILING.....hhhuuuuuuuu.......
aku memohon kepadamu yang maha besar tuhanku....semoga aku menjadi manusia yang sentiasa di dalam keredaanmu......

Sunday, May 23, 2010

dont hv a mood.........


today...... today..... and today......
blurrrrrrrrrr...... my brain, fizikal, mental... anything all of my mind lost.... where my spirit i dont know... arrrrgggghhhh....
everything i do im not in the moooddd... weakness all around me.... please someone gv me spirit.... where mother superior, just want someone hug me and gv me spirit to face real life like shit coz i cannot handle that aaaaaaaarrrgggghhhhh......

WHERE MOTHER SUPERIOR.....

Tuesday, April 20, 2010

you're Beautiful.......

Shouldn't have done it,
should have ignored it,
like it wouldn't be seen,
like it couldn't be seen,
i don't think i should have seen you,
should have run away,
should have pretended not to hear,
like it wouldn't be heard,
like it couldn't be heard,
i shouldn't have listened to your love,

Without a word, you made me know love,
Without a word, you gave me your love,
made me fill myself with yourevery breath,
then you ran away.....

Without a word, love left me,
Without a word, love tossed me aside,
Not knowing what to say,
My lips must have been surprised,
Because you came without a word......

Wednesday, April 14, 2010

hAna Y0ri daNgo.....



















haitzzz......
Hana Yori dango version korean...... berpuluh kali aku ulang cerita nie, entah kenapa aku jatuh hati sangat2 ngan jalan cerita nie he... ekceli pelakon dia pun kacak2 gak... al biasa la kan, manusia suka pada benda2 yang indah... kagum aku dengan ciptaannya.....
Cerita nie ada banyak version tp version korean memang telah menambat hati aku.... watak gun jun pyo yang dilakonkan oleh lee min ho memang sangat ish..... susah la nak cakap kalau dah suka he....

video

aper yang aku bleh cakap ttg citer nie ermmm percintaan x mengira darjat.... terimala pasangan kita seadanya, kerana bukan semua dilahirkan sempurna ahakz... siapa kita nak membeza-beza kerana kita semua dicipta oleh yang maha kuasa......

Tuesday, March 30, 2010

beginning of a scene of life......

Baru-baru nie aku attend konvo member2 yang aku sayangi..... fuuhhh aura x ingat... memang best giler rasa, semua sibuk and very excited .... aku hanya dapat memerhati dari jauh, tgk kawan2 betulkan jubah, bergambar, every 5 second tanya ok x baju depa hu... bestnyer.... masuk dalam dewan mas tgu semua graduate masuk.... perasaan aku time tue agak sedihla coz x bersama dengan diaorang sekali untuk ambil ijazah..... silap aku salah percaturan dalam hidup... air mata macam nak gugur beb... nanti aku ambik sesorang jer... kawan2 rapat dah xder... huhu lama lg beb bulan sepuluh...
x kisah kelas braper yang kita dapat .... yang penting pembawakan diri dalam life kita... lepas konvo aper yang kita nak buat.... ucapan pro canselor betul2 bermakna dalam dewan tue... bagi yang paham la.... dia kata lepas dari graduate.... kita ader janji dan harapan yang perlu ditunaikan... promise and hope, yup amat berat word tue... scene time blajar amat dirindui.... tp walau aper pun selepas konvo, nak atau x kita kene teruskan scene yang seterusnya... cuma perlu diingat satu perkara please.... jangan hanya mencari kerja yang bagus sahaja tapi bina kerjaya hingga tahap tertinggi.... tanamkan dalam hati kita boleh mencapai tahap tertinggi dalam hidup coz hidup ini sekali jer... ahhhh kenaper sedih sangat hati nie... positf hafis positif huhu.... chayok2...

Saturday, March 13, 2010

AkU mUhAmMaD HaFis......

haitzzzz......
blog,blog,blog......errrmmm kenapa kita berblogger. Aku pun x tahu, ekceli aku nak share aper yang aku rasa dan fikir ngan semua orang... x taula nak mula dari mana ahakz... coz aku bukan penulis yang bagus+kreatif+bijak... hehe sekurang-kurangnyer aku mencuba kan2.... hidup sekali jer bro... errmmm sebab hidup sekali la kita kener buat semua benda... yeker??? x kot, bukan semua benda bleh cuba kan...
tengok la aper yang aku nak share kan nanti hehe...

Friday, March 12, 2010

Blurrrr.......

baru blajar nak berblogger huhu...... waiting he.....